Registriraj Se NajdiLjubezen ti pomaga najti idealnega partnerja, zmenek, prijateljstvo ali druženje.

NAJDILJUBEZEN.SI POGOJI UPORABE

UVOD
(Ta različica sporazuma o uporabi ima zaporedno številko 2.5 in velja od 20. 4. 2023.) Ponudnik storitve NajdiLjubezen.si, lastnik in skrbnik aplikacije ter z njo povezanih storitvenih dejavnosti je podjetje Vebing d.o.o. (sedež in naslov: Prade C. 14 / 19, 6000 Koper, Slovenija, matična številka: 7117612000, vpisana v sodni register, SRG vpisa 2016/32864 z dne 9.8.2016 , davčna številka (ID za DDV): SI 67495877 (ponudnik ni zavezanec za DDV na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost; ponudniku je bila izdana identifikacijska številka za DDV na podlagi 4. odstavka 78. Člena Zakona o davku na dodano vrednost in 196. člena Direktive Sveta 2006/112/ES), kontaktni e-poštni naslov: info@najdiljubezen.si), če ni pri posameznih aplikacijah ali storitvah navedeno drugače (v nadaljevanju ponudnik oziroma Vebing d.o.o. ali NajdiLjubezen.si oziroma storitev oziroma mi).

NajdiLjubezen.si je spletna stran namenjena spoznavanju preko interneta. Nekatere funkcije NajdiLjubezen.si so prosto dostopne, druge so plačljive in dostopne samo preko veljavne članarine.

Obvezno preberite OBVESTILO O OBVEZNOSTI IZDAJE, PREVZEMA IN ZADRŽANJA RAČUNA (klikni za ogled).

Prosimo, da pozorno preberete Pogoje Uporabe. Z registracijo in uporabo spletne strani potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami v spodnjem sporazumu in da se zavezujete k njihovemu spoštovanju. Vsakič, ko se vpišete v katerokoli storitev v sistemu NajdiLjubezen.si, potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami in sprejemate vse pogoje veljavnega sporazuma. V kolikor se z navedenimi Pogoji Uporabe ne strinjate, vam uporaba storitve NajdiLjubezen.si ni dovoljena.

Ponudnik besedila pogodbe z uporabnikom, ki predstavlja te pogoje uporabe, ne shranjuje. Besedilo teh pogojev uporabe je na voljo uporabniku na tem spletnem naslovu (https://www.najdiljubezen.si/p/terms.php) ali v pdf obliki na tej povezavi terms.pdf. Uporabnik lahko po želji besedilo teh pogojev uporabe shrani in reproducira.

1. Definicije

"NajdiLjubezen.si" ali "spletna stran" ali "ponudnik" se nanaša na povezane dejavnosti in storitve, med katere sodijo tudi partnerske strani, ki temeljijo na isti tehnologiji kot NajdiLjubezen.si .

"Članarina" je plačljiv znesek, ki članom omogoča uporabo dodatnih funkcij portala proti plačilu izbranega paketa članarine, določene v ceniku, ki lahko traja 1 mesec, 3 mesece ali 6 mesecev.

"Uporabnik" je vsaka oseba, ki na kakršenkoli način uporablja NajdiLjubezen.si ali partnerske strani.

"Storitev" se nanaša na vse storitve na spletni strani, plačljive in neplačljive. Storitev je namenjena za ogledovanje profilov in omogočanja komunikacije s profili, spoznavanja novih prijateljev in druženja z drugimi uporabniki, omogoča pregled profilov vseh registriranih uporabnikov z javnimi profili, hitro iskanje po kriterijih, nudi pošiljanje in ogled fotografij, pošiljanje kratkih sporočil drugim članom, zagotavlja izbiro partnerja po željah in kriterijih vsakega posameznika ter omogoča hitro in učinkovito spletno spoznavanje. Storitev predstavlja tudi vse plačljive in neplačljive elektronske ali fizične izdelke spletne strani. Storitev ne vključuje posredno video klepeta. Uporabnik pridobi možnost, da z drugimi uporabniki portala komunicira, ter se nato po želji dogovori za video klepet na drugem portalu po lastni izbiri.

"Plačljive storitve" so dodatne funkcije na spletni strani, ki so plačljive in dostopne uporabnikom z veljavno članarino in digitalne vsebine (e-knjige, e-gradiva, članki z nasveti, ipd. ...) na spletni strani, ki so plačljive in se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov.

2. Dostop in registracija na spletni strani

Spletna stran je namenjena samo polnoletnim osebam starejšim od 18 let za spoznavanje preko interneta, za osebne in neprofitne namene. Osebe mlajše od 18 let ne morejo postati uporabniki. Z registracijo izjavljate ter jamčite, da ste na dan prve registracije članstva oziroma uporabe storitve stari najmanj 18 let.

Neregistriran uporabnik se na podlagi strinjanja z določbami teh pogojev registrira z vpisom uporabniških podatkov in tako postane registriran uporabnik. Uporabnik je polno zavezan s pogoji uporabe, ko postane registriran uporabnik.

S klikom na gumb Registracija ali Včlani se, uporabnik potrdi, da je prebral pogoje uporabe in da se z njimi strinja ter jih v popolnosti in brez zadržkov sprejema. S klikom na gumb Registracija ali Včlani se postane uporabnik registriran uporabnik storitve in član skupnosti uporabnikov, s čimer izraža strinjanje z vsemi določili in pogoji teh pravil.

Registriranim uporabnikom je dodeljeno uporabniško ime in geslo ter pridobijo uporabniški račun.

Uporabnik sprejema popolno odgovornost nad svojim uporabniškim imenom in geslom ter uporabniškim računom in objavami storjenimi preko tega uporabniškega računa. Uporabnik se strinja, da NajdiLjubezen.si ni odgovoren v primeru, če pride do kakršnihkoli zlorab uporabniškega računa. Prav tako, ker današnja tehnologija ne omogoča preverjanje identitete uporabnikov preko interneta, NajdiLjubezen.si ni obvezen preverjati identitete registriranih uporabnikov in zato ne prevzema odgovornosti nad zlorabami uporabniških računov. Če uporabnik sumi, da je njegov uporabniški račun zlorabljen, mora ta takoj obvestiti NajdiLjubezen.si .

Sporočila registriranih uporabnikov se avtomatično brišejo, ko dosežejo starost 12 mesecev. Pomežiki, ogledi profilov in ostali podatki bodo avtomatično izbrisani, ko dosežejo starost 6 mesecev.

V primeru kršitve pravil Sporazuma o uporabi, NajdiLjubezen.si lahko brez predhodnega obvestila prekine registracijo ali članarino uporabnika ali mu onemogoči dostop do vsebin ali ga izključi iz portala.

3. Način delovanja storitve

Ko se uporabnik registrira in postane registrirani uporabnik, uporabnik dobi dostop do storitev, ki so na voljo na spletni strani.

3.1 Obveznosti spletne strani Spletna stran je obvezna registriranim uporabnikom dati na razpolago internetni portal za ogledovanje registriranih uporabnikov portala in omogočiti komunikacijo z uporabniki tistim uporabnikom, ki se odločijo za nakup plačljive članarine. Namen NajdiLjubezen.si ni dajanje nasvetov ali posredovanje ženitnih storitev ali partnerskih zvez, organiziranje srečanj v živo, ponujanje dostopa do interneta ali ponujanje komunikacijske storitve širši javnosti. Ker spletna stran tehnično ni zmožna legalno identificirati uporabnike in nadzorovati objavljeno vsebino s strani uporabnikov, spletna stran ni primorana tega nadzora izvajati.

NajdiLjubezen.si svojim članom in članicam ponuja tudi zabavna gradiva na temo zmenkarij, moških in ženskih odnosov in osebne rasti. Vsa gradiva, plačljiva ali neplačljiva, se ne smatrajo kot profesionalno svetovanje, in se morajo uporabljati le za osebno zabavo.

NajdiLjubezen.si ne zagotavlja točnosti informacij prikazanih na portalu. Niti ne zagotavlja točnost informacij vsebovanih v plačljivih in/ali neplačljivih elektronskih gradivih.

3.2 Obveznosti uporabnikov Uporabniki se strinjajo, da bodo storitev uporabljali pod sledečimi pogoji:

 • Uporabnik je prebral in je seznanjen z OBVESTILOM O OBVEZNOSTI IZDAJE, PREVZEMA IN ZADRŽANJA RAČUNA (klikni za ogled).
 • Uporabnik je osebno odgovoren za vsebine oziroma podatke posredovane, objavljene ali prikazane na spletni strani.
 • Uporabnik ne bo uporabljal storitve v profesionalne, finančne namene ali kakršnekoli ne-privatne namene. Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli ustrezno spremeni, prilagodi ali zavrne uporabo gradiva, ki je v nasprotju s to določbo.
 • Uporabnik ne bo objavljal podatkov, informacij ali povezav do drugih spletnih strani.
 • Uporabnikom v okviru storitve ni dovoljeno pošiljanje, predajanje, nalaganje, povezovanje na ali nakazovanje klevetnih, obscenih, bogokletnih, spolno napadalnih ali nasilnih, grozilnih, vznemirjajočih, rasističnih, netočnih, nelegalnih in drugače spornih vsebin oziroma vsebin, ki kršijo ali skrunijo pravice drugih ali tretjih oseb, vključno z, a ne omejeno na, pravicami intelektualne lastnine, osebnostnimi pravicami, pravico do zasebnosti in javne objave. Skladno s tem si ponudnik pridržuje pravico, da tovrstne vsebine ustrezno prilagodi.
 • Fotografije, videji in ostali material v obliki datotek, morajo biti last uporabnika ali tretje osebe od katere je uporabnik pridobil dovoljenje, da ta material objavi.
 • Uporabnik ne sme javno objaviti svojih osebnih kontaktnih informacij na spletni strani, ki bi omogočali drugim uporabnikom vzpostavitev kontakta z uporabnikom brez uporabe storitev komunikacije na spletni strani.
 • V primeru, če je uporabnik bil usmerjen na portal s strani tretjih oseb, neznancev, znancev ali prijateljev, se uporabnik zaveda, da obstaja verjetnost, da je oseba, ki je uporabnika usmerila na portal, ponudnikov partner, ki predstavlja namišljeno neobstoječo osebo.
 • Uporabnik ne sme uporabljati storitve za distribucijo kakršnihkoli računalniških virusov ali trojanskih konjev ali narediti karkoli kar bi lahko ogrozilo ali povzročilo škodo storitvi, družbi Vebing d.o.o., partnerjem ali uporabnikom storitve.
 • Uporabnik bo vse podatke in informacije pridobljene v okviru storitve obravnaval kot zasebne in zaupne in jih ne bo posredoval nikomur brez dovoljenja osebe, ki jih mu/ji je posredovala.
 • Uporabnik se zaveda, da so lahko profili na spletni strani neresnični in da ti lahko prikazujejo neresnične podatke. Uporabnik se zaveda, da so lahko nekateri profili avtomatizirani, da lahko pošiljajo SPAM, da jih lahko upravljajo neresnične osebe, ter se strinja, da spletna stran ne bo odgovorna za posledice nastale zaradi takšnih profilov.
 • Uporabnik se strinja in se zaveda, da bo po uspešno opravljeni registraciji, prejemal generična sporočila od namišljenih uporabnikov, s katerimi se ni mogoče srečati v živo, katerih namen je prikazati delovanje portala in katere storitve dobi na voljo, če se odloči za nakup polnega članstva. Spletna stran si izrecno pridržuje pravice do pošiljanja sporočil na to stran z ustvarjenih profilov in do nadzora pogovorov z ustvarjenimi profili. To so lažni profili, s katerimi se ni mogoče srečati v živo.
 • Uporabniki, ki prvič opravijo nakup polnega članstva in takoj po uspešno opravljenem prvemu nakupu članstva, generičnih sporočil od namišljenih oseb ne bodo več prejemali za celotno trajanje članstva in tudi po isteku članstva ter morebitnih nadaljnih nakupih članstva.
 • Uporabnik se zaveda, da vse storitve in elektronski izdelki in vsa gradiva, katerim je izpostavljen na portalu, z ali brez nakupa članstva, predstavljajo le osebno mnenje avtorja gradiva in se morajo smatrati le kot zabavno gradivo in ne kot profesionalno svetovanje.
 • Uporabnik se strinja, da kakršnokoli svetovanje s strani spletne strani, osebno, pisno, v zvoku ali sliki ali oboje, predstavlja le osebno mnenje posameznika. Za profesionalno svetovanje mora uporabnik poiskati pomoč usposobljenega strokovnjaka, zdravnika, psihijatra ali kakšnega drugega kvalificiranega strokovnjaka, preden se odzove na informacije posredovane s strani spletne strani.
 • Uporabnik se zavezuje, da bo vse storitve, informacije in gradivo v kakršnikoli obliki, posredovane s strani spletne strani, skrbno pretehtal in se o njih posvetoval s kvalificiranim strokovnjakom, zdravnikom, psihijatrom, psihologm ali kakšnim drugim strokovnjakom, preden sprejme odločitev na podlagi posredovanih informacij s strani spletne strani.
 • Uporabnik se strinja, da bo storitev uporabljal v skladu s temi Pogoji uporabe.NajdiLjubezen.si si pridržuje pravico, da vse uporabnike, ki se ne vedejo v skladu s točko 3.2, deaktivira in izbriše njihov uporabniški račun.

4. Članarina

Ponujene funkcionalnosti portala in obseg njihove uporabe za posameznega uporabnika so odvisni od izbranega in plačanega paketa članarine, ki lahko traja 1 mesec, 3 mesece ali 6 mesecev. Plačila članarin na spletni strani so nevračljiva, razen v primerih in na način kot je opisano v podnaslovu "4.1 Odstop od pogodbe pri nakupu članarine".

Članarina je plačljiva storitev na portalu, ki uporabniku omogoča uporabo dodatnih funkcij portala, in sicer:

 • neomejeno komunikacijo z uporabniki portala,
 • neomejeno pregledovanje profilov uporabnikov portala in
 • ostale dodatne funkcije (prikaz vseh dodatnih funkcij je na razpolago tukaj),
 • v trajanju 1 ali 3 ali 6 mesecev.


Vse cene članarin navedene na najdiljubezen.si so v evrih (EUR). Uporabnik, ki dokonča postopek registracije, lahko pridobi dodatne popuste. Cenik članarin brez dodatnih popustov je na razpolago za ogled tukaj. Cene članarin, vključno z dodatnimi popusti, so prikazane tudi na straneh preden uporabnik opravi plačilo. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen in popustov. Morebitne spremembe cene ne vplivajo na že zakupljene storitve.

Uporabnik lahko izbira med dvemi vrstami članarine: SREBRNO ali ZLATO. Na podlagi izbrane vrste članarine, uporabnik lahko v času trajanja članarine uporablja dodatne funkcije portala, ki so na voljo za izbrano vrsto članarine. Prikaz vseh dodatnih funkcij portala za posamično vrsto članarine je na voljo tukaj.

Uporabnik lahko pridobi članarino tako, da izvrši plačilo s kreditno kartico, z bančnim nakazilom, po povzetju, z Moneto ali drugih plačilnih metod, ki so na razpolago na plačljivih straneh spletne strani. Prav tako lahko uporabnik pridobi članarino z uporabo veljavne kuponske kode.

Z uspešno opravljenim plačilom članarine uporabnik soglaša, v skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, da se je izvršitev plačljive storitve začela na podlagi njegovega izrecnega predhodnega soglasja.

Takoj po uspešno opravljeni transakciji, se članarina uporabnika nemudoma aktivira in uporabnik lahko v času trajanja članarine neomejeno uporablja dodatne funkcije portala.

Uporabnik se strinja, da mu lahko najdiljubezen.si izda račun za naročeno članarino samo v elektronski obliki in mu ga pošlje na njegov e-poštni naslov, ki ga je navedel pri registraciji oz. z drugimi sredstvi elektronske komunikacije, ki so na voljo na portalu, razen, kjer je izrecno drugače določeno.

Po poteku časa izbranega paketa članarine, se pogodba ne podaljša avtomatsko in dodatne funkcije portala prenehajo delovati.

Ponudnik bo izjemoma in po lastni presoji povrnil del ali celoten zahtevani znesek vplačane članarine, kadar je prišlo do napake v obračunu zaradi administrativne ali računovodske napake na ponudnikovi strani.

4.1 Odstop od pogodbe pri nakupu članarine Uporabnik ob sklenitvi pogodbe izrecno soglaša, da se mu plačljiva storitev (dodatne funkcije na portalu) v zvezi s članarino dobavi takoj po uspešno opravljenem plačilu za članarino – torej v roku za odstop - zato, v primeru, če uporabnik želi odstopiti od pogodbe, mora ponudniku plačati znesek v sorazmerju z uporabo plačljive storitve.

Po uspešno izvršenem plačilu članarine, uporabnik ima 14 dni časa da obvesti ponudnika, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Uporabnik lahko obvesti ponudnika z uporabo obrazca spodaj:

Obrazec za odstop od pogodbe

Šteje se, da uporabnik odstopno izjavo poda pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

V primeru upravičenega odstopa od pogodbe (po tej točki pogojev), bo ponudnik v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe:

 • uporabniku povrnil celoten znesek vplačane članarine, če uporabnik ni uporabljal dodatnih funkcij portala, ki so mu bile dodeljene po uspešno izvršenem plačilu članarine.
 • uporabniku povrnil znesek vplačane članarine v sorazmerju z uporabo plačljive storitve, in sicer v tolikšni višini kolikor znaša razlika med "številom dni trajanja članarine" in "številom dni uporabe plačljivih funkcij portala", pri čemer se "števila dni uporabe plačljivih funkcij portala" prenehajo šteti z zadnjim dnem, ko je uporabnik uporabil plačljivo funkcijo portala (seznam plačljivih funkcij je naveden tukaj). (Primer: če je uporabnik kupil 1 mesečno članarino (30 dni) in je deseti dan po nakupu članarine prenehal uporabljati vse plačljive funkcije portala, ki so mu bile dodeljene po uspešno izvršenem plačilu članarine, mu bo ponudnik povrnil 2/3 zneska vplačane članarine).

5. Digitalne vsebine

Uporabnik ima znotraj storitve dostop do digitalnih vsebin (e-knjige, e-gradiva, članki z nasveti, ipd. ...), ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, temveč uporabnik do vsebine dostopa tako, da si jo ogleda na portalu ali prenese na svoj osebni računalnik.

Digitalne vsebine so združljive z operacijskim sistemom Windows in Mac, če ni pri posamezni digitalni vsebini drugače določeno.

Nekatere digitalne vsebine na portalu so plačljive.

Vse cene digitalnih vsebin na NajdiLjubezen.si so v evrih (EUR) in so končne cene, če ni pri posamezni ceni drugače določeno. Cenik digitalnih vsebin je na razpolago za ogled tukaj. Cena posamezne digitalne vsebine je prikazana tudi na predstavitveni strani digitalne vsebine, preden uporabnik opravi plačilo. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cene. Morebitne spremembe cene ne vplivajo na že kupljene digitalne vsebine.

Uporabnik lahko pridobi dostop do digitalne vsebine tako, da izvrši plačilo s kreditno kartico, z bančnim nakazilom, po povzetju, z Moneto ali drugih plačilnih metod, ki so na razpolago na plačljivih straneh pri predstavitvi digitalne vsebine.

Z uspešno opravljenim plačilom za digitalno vsebino uporabnik soglaša, v skladu s 13. točko 5. odstavka 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, da se je izvršitev plačljive storitve začela na podlagi njegovega izrecnega predhodnega soglasja.

Takoj po uspešno opravljeni transakciji, uporabnik lahko prenese digitalno vsebino na svoj računalnik ali si jo ogleduje direktno na portalu.

Uporabnik se strinja, da mu lahko NajdiLjubezen.si izda račun za naročeno digitalno vsebino samo v elektronski obliki in mu ga pošlje na njegov e-poštni naslov, ki ga je navedel pri registraciji oz. z drugimi sredstvi elektronske komunikacije, ki so na voljo na portalu, razen, kjer je izrecno drugače določeno.

Pri nakupu digitalnih vsebin se pogodba ne podaljša avtomatsko.

Ponudnik bo izjemoma in po lastni presoji povrnil del ali celoten vplačan znesek za digitalno vsebino, kadar je prišlo do napake v obračunu zaradi administrativne ali računovodske napake na ponudnikovi strani.

5.1 Odstop od pogodbe pri nakupu digitalnih vsebin Uporabnik soglaša in privoli, da po uspešno opravljenem plačilu za katerokoli digitalno vsebino na portalu, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, skladno s 13. točko 4. odstavka 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, izgubi pravico do odstopa od pogodbe in s tem pravico do povračila vplačanega zneska za digitalno vsebino.

Vračilo digitalnih vsebin po nakupu ni možno, ker si lahko uporabnik pred nakupom ogleda vsebino digitalne vsebine in se ta ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov.

6. Intelektualna lastnina

Spletna stran vsebuje podatke in informacije, na katerih imajo izključujoče pravice Vebing d.o.o., njeni partnerji in pogodbeni sodelavci, kakor tudi uporabniki.

6.1 Gradiva posredovana s strani spletne strani Vebing d.o.o. je izključni lastnik vseh avtorskih pravic na avtorskih delih, ki tvorijo spletno stran, ne glede na to, ali je to izrecno označeno ali ne. Med vključena avtorska dela sodijo med drugim tudi vsa računalniška koda, urejena struktura sistema, ter vse pisno in slikovno gradivo. Skladno z določbami prava intelektualne lastnine k avtorsko zaščitenemu gradivu ni potrebno dodajati oznake (npr. avtorsko zaščiteno, copyright, (c), ipd.), ampak je to zaščiteno že s samim nastankom in nepooblaščenim osebam že kot tako prepoveduje nadaljnjo reprodukcijo, distribucijo, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

Uporabniki imajo pravico dostopati do gradiv na spletni strani, jih reproducirati na vseh medijih (trdi disk, CD-ROM,...), vendar pod pogojem, da je to gradivo uporabljeno za privatne in osebne namene. Kakršnakoli druga uporaba gradiva spletne strani je možna le, če NajdiLjubezen.si to dovoli.

Lastnik blagovne znamke NajdiLjubezen je Vebing d.o.o. .

V primeru kršitve pravic intelektualne lastnine, bo NajdiLjubezen ukrepal v skladu z zakonodajo.

Uporabnik se strinja, da brez pisnega dovoljenja lastnika ne bo reproduciral, spreminjal ali delil katerikoli del vsebine portala ali njegovega gradiva.

6.2 Gradiva posredovana s strani uporabnikov Z oddajo gradiva v okviru storitve dajete ponudniku proti lastni pravici do uporabe storitve, pravico do neizključne in časovno neomejene uporabe posredovanega gradiva, vključno s pravico reprodukcije, distribucije, predelave oziroma spreminjanje, javnega prikazovanja in predvajanja le-tega gradiva na spletni strani in ostalih distribucijskih medijih, delno ali v celoti, po presoji ponudnika.

Za pravne napake v posredovanih gradivih s strani uporabnikov ponudnik ne odgovarja.

V primeru, če so z objavo gradiv bile kršene vaše avtorkse pravice, nas o temu obvestite na info@najdiljubezen.si .

7. Zasebnost in varstvo podatkov

Ponudnik ne bo zasebnih podatkov, ki jih je od vas pridobil, dajal drugim v uporabo ali v pogled. To velja tudi za številke kreditnih kartic in telefona. Zasebni podatki, ki jih boste dali ponudniku bodo bili uporabljeni le za nemene zaradi katerih jih je zbiral in vas o temu tudi ustrezno seznanil.

Razumete in potrjujete, da ponudnikova naloga ni zagotovitev varnosti na portalu in varnosti objavljenih informacij, ki jih na portalu objavljate. V primeru zlorab tovrstnih informacij s strani tretjih oseb, nas ne boste imeli za odgovorne. Zavedate se, da obstaja možnost, da vam bodo drugi uporabniki portala pošiljali in vas izpostavljali napadalnem in žaljivem gradivu. Zavedate se, da je storitev lahko tudi avtomatizirana, uporabljena za SPAM in da boste mogoče takšnemu gradivu izpostavljeni. Prav tako je možno, da lahko drugi zlorabijo vaše osebne podatke preko uporabe storitve in da jih lahko uporabijo za vznemirjanje ali ogrožanje.

V primeru, če vi pošiljate osebne informacije drugim uporabnikom na portalu, ponudnik v nikakršnem primeru ni odgovoren za posledice nastale s tovrstnim ravnanjem. Za vso vsebino, ki ji boste na portalu izpostavljeni, vključno z vsebino, ki jo objavljajo drugi uporabniki in portal sam, se strinjate, da ponudnik ne sprejema nobene odgovornosti za vsebino ali stvarne napake objavljenih sporočil in zlorabo osebnih informacij, ki jih razkrivate v okviru storitve. Sami ste odgovorni kaj pošiljate na portal in kaj predajate v vpogled drugim uporabnikom portala.

Podatki, potrebni za obratovanje portala, registriranih uporabnikov, po registraciji in med uporabo portala, se shranjujejo v podatkovno bazo uporabnikov na NajdiLjubezen.si . Enako velja tudi za vse partnerske spletne strani s katerimi je NajdiLjubezen.si povezan.

Z registracijo na portalu se strinjate, da se vaši podatki obdelujejo skladno s Pogoji zasebnosti, ki so navedeni tukaj https://www.najdiljubezen.si/misc/privacy.php . Prosimo, da pozorno preberete Pogoje Zasebnosti. Z registracijo in uporabo spletne strani potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami v Pogojih Zasebnosti in da se zavezujete k njihovemu spoštovanju. Vsakič, ko se vpišete v katerokoli storitev v sistemu NajdiLjubezen.si, potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami in sprejemate vse pogoje veljavnega sporazuma o Pogojih Zasebnosti. V kolikor se z navedenimi Pogoji Zasebnosti ne strinjate, vam uporaba storitve NajdiLjubezen.si ni dovoljena.

Z registracijo na portalu se strinjate, da se vaši demografski podatki lahko uporabljajo za:

 • personalizirana povabila na različna srečanja / prireditve, ipd., ki jih organizira družba Vebing d.o.o. oziroma njeni partnerji za uporabnike.
 • izpostavitev vašega uporabniškega profila na komplementarnih produktih in v različnih oblikah (partnerske spletne strani, spletni magazini, mailing lista, tiskani mediji, v različnih oblikah, kot so npr.: najaktivnejši uporabniki, najbolj priljubljeni uporabniki, ipd.).
 • oglaševanje s strani Vebing d.o.o. oziroma njegovih partnerjev.


Ponudnik uporabnikom zagotavlja, da varuje vse osebne podatke uporabnikov in da jih ne bo posredoval partnerjem ali drugim osebam brez izrecnega dovoljenja uporabnikov. Vsi posredovani osebni podatki uporabnikov so namenjeni izključno uporabi Vebing d.o.o. in administraciji storitve.

8. Odgovornost


S sprejemom tega sporazuma se strinjate, da najdiljubezen.si ne prevzema odgovornosti za vsebino ali napake sporočil, ki jih pošiljate ali prejmete preko te storitve. Strinjate se, da ne boste najdiljubezen.si imeli za odgovornega za katerekoli vsebine, ki jih prejmete preko te storitve.

8.1 Splošno Strinjate se, da ponudnika, njegove lastnike, zaposlene, pogodbene sodelavce in partnerje odvezujete kakršnekoli odgovornosti za izgubo, škodo ali ljubezenske težave, ki jih lahko utrpite zaradi uporabe storitve. Ponudnik prav tako ni odgovoren za kakršnokoli prekinitev delovanja storitve, ne glede na razlog.

Vsi izdelki in storitve spletne strani so namenjeni le za izobraževalne in informativne namene. Spletna stran ne more biti odgovorna za nastale posledice ali škodo v zvezi s takšnimi storitvami ali izdelki.

Za povzročeno materialno ali nematerialno škodo ste ponudniku in njegovim zaposlenim odgovorni po pravilih obligacijskega prava.

Ponudnik ima pravico, da v primeru hujših kršitev, ki so del kaznivega ravnanja, obvesti ustrezne državne organe.

Obveznost ponudnika je za škodne primere v zvezi s storitvami NajdiLjubezen, ki niso zajeti s tem sporazumom, omejena na znesek, ki ga je uporabnik vplačal storitvi v zadnjih 6 mesecih pred nastankom spora.

Ponudnik ni odgovoren za izjave uporabnikov in ni odgovoren za kakršnekoli posledice nastale zaradi komunikacije med uporabniki, srečanja med uporabniki online in/ali v živo, posledic med srečanjem online in/ali v živo ter kakršnihkoli posledic povezanih z uporabo spletne strani.

8.2 Stvarne napake Ponudnik ponuja uporabniku plačljivo članarino na portalu, ki omogoča uporabo dodatnih funkcij portala, in plačljive elektronske vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, temveč uporabnik do vsebine dostopa tako, da si jo ogleda na portalu ali prenese na svoj osebni računalnik.

Ponudnik odgovarja za stvarne napake skladno z veljavno zakonodajo.

V primeru stvarne napake, mora uporabnik ponudnika obvestiti preko kontaktnega obrazca na portalu ali na elektronski naslov info@najdiljubezen.si . Uporabnik mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku.

Uporabnik mora v obvestilu o napaki opisati napako. Če napaka ni sporna, mora ponudnik čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi uporabnikovem zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora ponudnik v enakem roku podati uporabniku pisen odgovor.

Z nakupom članarine uporabnik dobi na uporabo dodatne funkcije portala. V primeru stvarnih napak v zvezi s plačljivo članarino na portalu, bo ponudnik povrnil znesek članarine v sorazmerju z napako ali celoten znesek.

V primeru stvarnih napak v plačljivih digitalnih vsebinah, bo ponudnik povrnil znesek za digitalno vsebino v sorazmerju z napako ali celoten znesek.

8.3 Delovanje spletne strani in njenih storitev Za uporabo spletne strani mora uporabnik imeti ustrezno strojno in programsko opremo. Uporabnik mora imeti vsaj Internet Explorer 8, JavaScript omogočen in piškotke omogočene. Uporabnik mora imeti instalirano najnovejšo različico Adobe Flash (dobi se tukaj: www.adobe.com). Uporabnik mora prav tako imeti ustrezno znanje za uporabo interneta.

Spletna stran ne zagotavlja delovanja, če se za dostop uporablja neprimerna strojna oprema, nezanesljiv ponudnik interneta ali če se pojavijo težave v internetni povezavi oz. kakršnihkoli težav, ki niso pod nadzorom spletne strani.

Ponudnik ne jamči, da bo vaša uporaba storitev, neprekinjena, vedno na razpolago in brez napak. Delovanje spletne strani se lahko v kateremkoli trenutku prekine, zaradi nadgradenj, posodobitev ali razvoja vsebine spletne strani. Kadarkoli bo to možno, bo ponudnik pravočasno obvestil uporabnike o tovrstnih prekinitvah v delovanju.

V primeru, če ne morete dostopati do storitve ali če opazite napake v delovanju portala ali v objavljeni vsebini, se strinjate, da je to lahko posledica višje sile.

Ponudnik ne jamči, da boste spoznali nekoga, ki ustreza vašim potrebam.

Spletna stran ne ponuja posredno storitev video klepeta. Uporabnik pridobi možnost, da z drugimi uporabniki portala komunicira, ter se nato po želji dogovori za video klepet na drugem portalu po lastni izbiri.

Ponudnik prav tako ni odgovoren za telefonske in mrežne povezave in storitve, vključno s pokritjem območja ali prekinitvijo zveze. Ponudnik ni odgovoren za kakršnokoli škodo, vključno s škodo zaradi izgubljenih podatkov, izgubo programov, stroškov povezav, stroškov preskrbe nadomestnih storitev ali prekinitev storitev, ki izhajajo iz uporabe spletne strani, četudi bi ponudnik o možnosti tovrstne škode vedel ali bil obveščen.

8.4 Informacije posredovane s strani uporabnikov Informacije objavljene s strani uporabnika morajo biti natančne in resnične. Za posledice nastale zaradi objave netočnih in lažnih informacij, spletna stran ne odgovarja. Uporabnik je tisti, ki je odgovoren za širjenje informacij po spletni strani, zato sprejema vse posledice tega dejanja. Posledično uporabnik ne bo tožil spletno stran, če bi bilo ugotovljeno, da drug uporabnik širi lažne in netočne informacije oz. če so pri uporabi spletne strani nastale kakršnekoli posledice.

Spletna stran ni odgovorna za točnost ali netočnost objavljenih informacij s strani uporabnikov ali obiskovalcev spletne strani. Prav tako spletna stran ni odgovorna za širjenje netočnih informacij uporabnika v imenu drugega uporabnika ali uporabnikov.

V primeru, da se pojavijo kakršnekoli odškodninske zahteve za škodo povzročeno z ravnanjem tretjih uporabnikov, uporabnik rešuje spore s temi tretjimi uporabniki in sprejme vso odgovornost. Spletna stran iz tega ne more biti odškodninsko odgovorna.

8.5 Zunanje povezave Storitev lahko vsebuje povezave na različne zunanje povezave, kot so na primer druga internetna spletišča, posamezne strani ali drugi viri. Strinjate se, da ponudnik ni odgovoren za dostopnost, vsebino ali napake zunanjih povezav.

9. Odstop od pogodbe


9.1 Uporabniku pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (Uradni list RS št. 98/2004).

V primeru, če se uporabnik odloči za nakup plačljive članarine, ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od dneva sklenitve pogodbe (to je ko pridobi dejanski dostop do plačljivih funkcij portala) obvesti ponudnika, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vendar pa uporabnik nima pravice do odstopa od pogodbe o opravljanju storitev, če ponudnik pogodbo oziroma plačljivo storitev v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi uporabnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo ponudnik v celoti izpolni. Šteje se, da je ponudnik v celoti izpolnil svojo obveznost, ko je uporabniku v času trajanja plačljive članarine omogočil dostop do in koriščenje vseh dodatnih funkcij portala, vključenih v tak paket članarine.

Obvestilo o odstopu lahko uporabnik predloži ponudniku na obrazcu z odstopno izjavo ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da uporabnik odstopa od pogodbe. Izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe, lahko odda tudi tako, da izjavo pošlje na info@najdiljubezen.si . Izjava je na voljo tukaj:

Obrazec za odstop od pogodbe

Šteje se, da odstopno izjavo uporabnik poda pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. V primeru upravičenega odstopa od pogodbe (po tej točki pogojev) se ponudnik zavezuje najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrniti vsa prejeta plačila. Vračilo se izvede na uporabnikov TRR.

9.2 V kolikor pa uporabnik želi in mu je v skladu s prejšnjo točko teh pogojev omogočen odstop od pogodbe (plačljive članarine), pred tem pa je izrecno zahteval, da ponudnik začne z opravljanjem storitve že v času odstopnega roka (iz prejšnje točke teh pogojev), je uporabnik dolžen plačati ponudniku znesek članarine v sorazmerju z opravljeno storitvijo do dneva zadnje uporabe plačljive funkcije portala, pri čemer se sorazmerni del izračuna glede na skupno vrednost pogodbe; v primeru, da je uporabnik ponudniku še pred upravičenim odstopom od pogodbe plačal celotno članarino, se uporabniku vrne sorazmeren delež plačane članarine, ki je ostal od dneva zadnje uporabe plačljive funkcije portala do konca obdobja članarine. Vračilo se izvede na uporabnikov TRR.

9.3 Uporabnik lahko kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga odstopi od te pogodbe tudi tako, da izbere možnost za izbris profila v razdelku Nastavitve na dnu strani ali da na info@najdiljubezen.si pošlje zahtevek za izbris profila. Če uporabnik v času izbrisa profila ima plačano članarino, se članarina uporabnika prekine. Izbris profila ni razlog za vračilo plačane članarine. Pri vračilu plačane članarine veljata točki 9.1 in 9.2 zgoraj.

Če uporabnik stori hujšo kršitev, ki ni v skladu s temi pogoji uporabe, bo ponudnik brez opozorila deaktiviral takšnega uporabnika. Tovrstna deaktivacija je enakovredna izbrisu profila in ni razlog za vračilo plačane članarine.

Če uporabnik stori lažjo kršitev, ki ni v skladu s temi pogoji uporabe, bo ponudnik obvestil uporabnika o kršitvi in, če se uporabnik ne odzove in prilagodi pogojem, ki jih krši, bo brez opozorila deaktiviran. Tovrstna deaktivacija je enakovredna izbrisu profila in ni razlog za vračilo plačane članarine.

10. Sporazum med uporabnikom in spletno stranjo

Sporazum je dogovor med vami in nami, na pogoje na katere pristanete z registracijo na portalu in vsakokratnim vpisom v storitev ter se nanaša na uporabo storitev spletne strani. Vaša pravica do uporabe storitve je predmet vseh morebitnih kasnejših sprememb ali dopolnitev določb, omejitev in pogojev, ki jih določimo po lastni presoji. Določbe dogovora se lahko kadarkoli neomejeno spremenijo, dopolnijo ali razširijo, pri čemer bo ponudnik o tem uporabnika obvestil. Ponudnik se obvezuje, da bo uporabnika redno obveščal o morebitnih spremembah pogojev uporabe in da jim bodo le-ti dostopni.

Kadarkoli lahko neomejeno spremenimo, ukinemo ali prekinemo katerikoli del storitve, kakor tudi dostop do katerekoli lastnosti storitve, aplikacije, baze podatkov ali posameznih vsebin. Prav tako lahko vzpostavimo dodatne omejitve na določene lastnosti in dele storitve ali omejimo vaš dostop do delov ali do celotne storitve brez predhodnega obvestila.

S sprejemom teh pogojev se strinjate, da boste redno spremljali in spoštovali določbe različice sporazuma, ki bo veljala v času vaše uporabe storitve.

11. Komunikacija in reševanje sporov

Za vprašanja, pripombe in pritožbe, ki se nanašajo na storitev, se obrnite na e-poštni naslov info@najdiljubezen.si ali na poštni naslov ponudnika, podjetja Vebing d.o.o.

11.1 Izvensodno reševanje potrošniških sporov Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. NajdiLjubezen na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

12. Pristojnost za spore

Ta sporazum je sklenjen v Kopru, v Republiki Sloveniji. Za spore, ki izhajajo iz uporabe te storitve in v zvezi z družbo Vebing d.o.o. se uporablja izključno pravo Republike Slovenije. Vse stranke pogodbe, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, nacionalno pripadnost ali povezanost, se strinjajo, da so v okviru te storitve vezane izključno s pravom Republike Slovenije. Za spore v zvezi s tem sporazumom ne veljajo določbe Konvencije ZN o pogodbah za mednarodno prodajo blaga.

Za vse spore in pravne postopke v zvezi s tem sporazumom, uporabo storitve in delovanjem storitve je izključno pristojno sodišče v Kopru.

Uporabljamo piškotke za zagotavljanje spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Obenem vas seznanjamo, da se vaši podatki obdelujejo skladno s pogoji zasebnosti. Več o piškotkih...